Sammanfattning

Jag ska verkigen försöka sammanfatta detta så det inte blir så långt! Började iaf i måndags där jag mötte upp hanna av en slump på samma rad som mig i planet. Flyget mellan Gbg och Stockholm gick jättefort. Kom till Stockholm och fick gå igenom några extra säherhetskontroler och grejor. Satte oss på planet och fefter liten byten aav säten så hamnade en annan tjej brevid mig, Frida som också är en au pair. Skönt att man inte behvde sitta själv under dessa 9 timmar. Flyget tog en evighet, vi fick gå igenom mer säkerhetskontroller men det var verkligen inte så farligt som jag hade föreställt mig. Somnade typ vid halv 7 så sov nästan 12 timmar. 
 
Dag 2 började med frukost och sedan hade vi en massa lektioner hela dagen. Som tur var så fick vi sluta lite tidigare för att åka in til New York på en aprolig guidad tour. Med aprolig så var guiden jätterolig. Kärlek vid första ögonkastet i New York, I love it!
 
Dag 3 och ännu mera lektioner, HLR och sådanna grejor. Under dessa dagar har vi varit indelade i olika lag med en färg som gemensamhet. Jag var brun och mitt lag vann av någon konstig anledning denna tävling så vi fick åka in till New york gratis. Tur jag hade med mig en annan svenska, fr det vvar tänkt att vi skulle möta upp några andra men vi stog och väntade (på fel adress) en ganska lång stund innan vi träffade några killar som tog med oss så vi kunde köpa smooties:) Hängde med dom hela kvällen, dom visade oss The University of Columbia och sen hann vi inte sp mycket mera! 
 
Dag 4 innebar en massa nervositet för denna dag skulle vi åka till våra vrdfamiljer. Åkte tillsammans med mina två rumskompisar på planet, jag somnade inna vi äns startade och vaknade 5 min innan vi landade så hann inte bli så nervös! Mötte upp min HM på planet och vi körde hem till deras lägenhet. fick träffa barnen, ge dem deras paket och sen åt vi middag, tacos. Mums var det! 
 
Dag 5. Fick en tour till den närmsta lekparken, biblioteket, Harvard och tunnelbanan så nu hittar jag till några ställen. Fick lite ledig tid så jag gick tillbaka till Harvard square för att köpa nya gympadojjor (glömde mina hemma) så nu kan jag gå i bekväma skor. Lekte lite med L innan barnen skulle äta middag. Tog en dusch och sen kom det över ngra vänner till familjen för att äta middag. Somnade på två röda. 
 
Idagh har jag lekt lite med L och nu är dom på shoul (stavning!?) så jag är ensam hemma, äter lite paj med glass och försöker återhämta mig (har åkt på en förkylning). 
 
Här kommer lite bilder för att göra det lite roligare! :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tänkte bara meddela att jag har anlänt!

 

Hos Charlotta

Missade mitt tåg igår till Challe så fick sitta och vänta en stund på Centralstationen, drack lite kaffe och läste ut "en man som heter Ove". Oj så bra den boken va!

Mötte upp Challe i Trollhättan och vi gick på bishops och åt middag och drack ett glas vin innan vi gick hem och tog de lugnt:)

Nu har vi precis hunne äta frukost:)

Fredagen

Cheeses så jävulskt kul det var igår! Följde med jullan på hennes personal/avskedsfest där vi träffade några sköna människor. Drack lite vin och sedan började äventyret!

In till stan tog vi oss tillslut, gratis inträde till nått uteställe och en drink på de! Avslutade kvällen med den obligatoriska pizzan:)

Just nu

Sitter jag i Bollebygd med bara ben och solen har gått i moln. Jag lyssnar på den senaste poden från Adam & kompani och skrattar för mig själv 😄

Ikväll åker jag till Jullan och vi ska dricka vin i sinne och snacka skit (och en massa om USA).

2 timmar kvar!

Äntligen bara 2 timmar kvar innan vi är framme i Göteborg! Dessa två timmar ska spenderas framför datorn med att se vänner:)

Jisses så dåligt jag har sovit inatt! Det har varit jättevarmt och tanten under mig har snarkat värre än morfar!!

Here we go

Lyckades få dagen att kännas ganska kort! Underbart att fara och hälsa på på grodans förskola, som jag har saknat det stället i sommar!

Mamma och Linnea skjutsade ner mig till ume så jag kunde hoppa på tåget. Han träffa underbara Sofia en sista gång också, UNderbart! :)

Just nu!

Känns konstigt då man inser att man har sovit sista natten i sin egna säng på 13 månader. Just nu ser mitt rum ut som att det invarderas av ja, jag vet inte riktigt vad! Dagen ska spenderas med att kolla igenom resväskorna, tvätta och packa ner det sista, besöka förskolan och in på apoteket! Ska också in hos mormor och morfar:)
 
 
 

Farmor och farfar

Onsdag

Om någon timme kommer mormor, morfar och farmor hit. Vi ska bjussa på grillat lite som en avskedsfest:)

Kan inte riktigt fatta att det är torsdag imorgon, torsdagen som jag åker ner till Göteborg! Helt crazy!:)

Aug. 21, 2013

Tisdag

Har försökt blogga från mobilen hela dagen men appen har inte velat sammarbeta.. Va nästan hela dagen i stan, åkte dit med mamma på morgonen så jag inte behövde åka buss. Men istället var jag tvungen fördriva tiden så jag gick ut på en typ 2 timmar lång promenad (runkeeper pausades typ halvvägs...). Åt på subway och sen besökte jag läkarn innan jag åkte hem med mamma.
 
Har spenderat kvällen med att dricka vin och skriva färdigt projektet inför USA så nu är det bara lite bilder och finjusteringar som ska göras innan det är fördigt! Shit så onödigt detta arbetet känns!
 
 

7 dagar!

Har spenderat dagen i stan, handlat lite presentpapper så nu är alla presenter inslagna, sen överraskade jag Lisa på jobbet också med fika:)

Kom hem och tog en powernap på en timme eller två innan jag for till Linda och fick en massage, nu är jag hemma igen och ska skriva lite på workbooken:)

Pre-departure woorkbook

Har nu suttit i några timmar och skrivit på den här förbaskade boken. Blir tokig för man vill ju göra det så bra som möjligt så det är väldans hög prestationsångest! Någon annan än jag som känner såhär?!

Packar och har sig!

Hur lätt är det att packa för ett år?! Jag visste det skulle bli svårt men inte såhär svårt! Har nästan packat färdigt, förhoppningsvis utan att få någon övervikt! Har också hunnit städa ur både garderoben och sovrummet, gaaash så härlig känsla att det är färdigt.
 
Har nu en paus från allt stökande, har äte middag och nu ligger jag i sängen och ser the big bang theory och dricker cola zero:)

1 timme och 15 minuter

Tills min sista arbetsdag i Sverige är slut! Kan nog inte meddela med ord hur härligt detta är! Dessutom får man duscha före klockan 3 så när man stämplar ut för sista gången så är man färdig för hemgång direkt, AWESOME!!:)
Snälla Johanna bjussade på "tack för i sommar" fika, två olika kladdkakor med grädde till fikat, tusen tack för det!:)
 
Snälla tiden kan du inte gå lite fortare? Jag vill heM!:D
 
 
 

Näst sista dagen

Två timmar och fyrtio minuter kvar av jobbdagan. Kan inte med ord beskriva hur skönt det ska bli med bara en jobbdag kvar, och den är imorgon!! Dessutom fick vi lön idag, hur awesome är inte det på en skala mellan 1-10?! :) Nu ska det läsas lite bloggar innan jag återgår till jobbet;)

13 dagar kvar!

Nu är det verkligen inte länge kvar innan avresedag och närmare ska jag komma, can't wait! Har nu också sagt hejdå till ännu en kompis, gaah så konstigt det känns men det är det här jag vill så då får man räkna med konstiga känslor! Mycket att se fram till nu!
 
Fredag 16/8 slutar jag jobba och flyttar hem, moster fyller år så tårta!
Torsdag 22/8 åker jag ner till Göteborg
Måndag 26/8 ÅKER JAG TILL USA!!!!
 

Sweet baby jesus vad jag inte kan sluta tänka på't. Är hemma i Byske nu för att hämta bilen till stan och betala lite räkningar. Ska snart med lillasyster köra bilen till stan:) 

19 dagar!

Jag kan inte riktigt fatta hur få dagar jag har kvar i Sverige. 19 ynka dagar (18 imorgon). Har idag fått hem mitt visum så nu är det bara några få saker kvar att fixa innan avfärd men ändå så känns det som att det är mycket kvar!

Va hem till Byske ikväll för att vara med Ewe å Cissi och när vi skildes åt så kom vi på att det är förmodligen sista gången på länge som vi ses då både Cissi å Ewe åker utomlands nästa vecka:) konstig känsla, att man inte kommer ses på så länge men förhoppningsvis så kommer dom å hälsar på!!:)

Stockholm

Dag 1 - onsdag
Landade i Stockholm strax efter 8 på kvällen, åkte in till hotellet och tog det lugnt på rummet. Vi (jag, mamma, Vickan och Ewe) satt inne på hotellet, pratade och drack vin medans vi såg på åskovädret som var ute. 
 
Dag 2 - torsdag
Dagen med det stora D:et var kommen. Vaknade tidigt och gick ner för att äta frulle. Med god tidsmarginal gick jag å mamma för att leta busshållsplatsen som vi tillslut hittade. Kom tillslut ut till ambassaden cirka en timme innan jag hade tid och det var bra då det var mycket folk. 
 
När det var min tur att gå fram til första dörren kom nervositeten tillbaka. Fick lämna in mitt pass, visa skosulorna och stänga av mobilen. Fick komma in till första rummet och lämna ifrån mig mobilen och ipoden och gå igeom säkerhetskontrollen. 
 
Gick sedan upp till en annan byggnad och fick mig en kölapp och sätta mig och vänta. Hade med mig alldeles för mycket papper men bättre det än förlite! Fick sedan sätta mig och vänta igen. Blev uppropad till den andra luckan där jag fick lämna fingeravtryck och sedan gå och sätta mig igen. Fick sedan gå till den tredje luckan och svara på en massa frågor som när jag tog studenten, vad jag har gjort efter de, om jag har någon barnerfarenhet, hur många barn jag skulle ta hand om och vart jag sa bo:) Gick jättebra och jag fick tillbaka mina papper som nu är stämplade! 
 
Underbar känsla när man gick ner för att hämta ut elektroniken! För det betydde att allt är klart! Nu ska det bara räknas ner dagar, fixa det sista och packa:) 
 
Ambassaden gick mycket snabbare än jag trott så vi hade hela dagen kvar! Gick runt på drottninggatan och gamla stan och hittade presenterna till barnen så nu är det bara värdföräldrarna kvar:) 
 
Dag 3 - fredag
Ännu mera att gå i affärer, gå ut på långpromenad och bara ta det chill.  
 
Dag 4 - lördag
Tog det bara lugnt och väntade på att få åka hem. 
 
Vi har verkligen haft det tur med vädret, kanondagar med mys och turistande. Väldigt skönt att få komma bort och göra någonting annat. Det är Ewe som agerat fotograf så bilder kommer när hon bloggat om de:) 

Ambassaden

Äntligen har nervositeten släppt och besöket på amerikanska ambassaden är gjord med ett godkännande och ett pass med visum är nu påväg hem till mig! :)

.

RSS 2.0